Een dag in groep 7 (door groep 7)

Een dag in groep 7 verloopt meestal als volgt:

We beginnen met zelfstandig lezen, daarna hebben we een kort gesprekje. De juf presenteert het dagrooster en op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gaan we daarna beginnen met taakwerk. Taakwerk bestaat uit rekenen, taal, spelling, Muiswerk, verrijkende en verdiepende opdrachten. Om 10.15 gaan we buiten spelen en daarna gaan we fruit eten. Tijdens het fruit eten doen we verschillende activiteiten zoals De Dag Vandaag, kijken naar het Nederlandse of Engelse Jeugdjournaal, we behandelen een Grej of the Day of we leren Zweeds aan de hand van spreekwoorden. Onze juf is namelijk dol op spreekwoorden! We doen ook oefeningen van Fides, zo leren we om over onze gevoelens te praten.
We hebben na de kleine pauze diverse lessen, zoals bijvoorbeeld filosofie, topografie, Engels, Alles in 1 (wereldoriëntatie), muziek/drama, creatieve ontwikkeling, Spaans, gym.
En we hebben drie keer per week Linustijd, dit duurt een uur. We werken dan aan de leervraag, we leren om te programmeren, we werken aan keuze-opdrachten van bijvoorbeeld de Pittige Plus Torens. Op woensdag doen we een les van Nieuwsbegrip, dit gebeurt klassendoorbrekend. En op woensdag hebben we buitengym van meester Timo.
Dit is wel zo’n beetje ons programma.