First Lego League 2020-2021

De finale van de FLL (First Lego Leage) vond plaats op maandag 9 november. Uit groep 8A en 8B deden 3 teams mee. Elk team gaat een onderzoek doen. Dat begint met het thema, deze keer “RePLAY”. Dan gaan ze problemen bedenken, bijvoorbeeld: “Speeltuinen worden saai als ze lang op één plek staan”. Daaruit gaan ze een oplossing verzinnen, bijvoorbeeld: “Speeltuinen gaan verplaatsen”. Dat idee gaan ze dan uitwerken, dus dan zijn er in totaal 3 onderzoeken. Die 3 projecten waren; Sociale speeltuinen, Slecht weer en speeltuinen en Verplaatsbare speeltuinen. Het was heel spannend, maar uiteindelijk had de groep  “Verplaatsbare speeltuinen” gewonnen! Dit team mag samen met de 6 programmeurs Linus gaan vertegenwoordigen tijdens de regio-finale in januari.
Tijdens de schoolfinale werden ook de programmeurs gekozen. De gekozen programmeurs van 8A zijn: Mara, Niek S en Thijs. Van 8B zijn de programmeurs: Niek D, Storm en Thijmen. Maar het kernteam bestaat niet alleen uit programmeurs, maar ook uit de presentators van het project. Daarin zitten; Keesje, Mathies en Ninthe.

Ilona (8A)