Energetisch therapie

Mijn naam is Miranda. Ik ben energetisch therapeut en masseur.

Meer en meer kinderen worden overgevoelig voor het woord MOETEN. De huidige maatschappij maakt dat veel jongeren en kinderen het gevoel hebben dat er steeds meer van hen wordt geëist. Door social media, studie, druk van vrienden of werk. Dit leidt tot overbelasting, stress, burn-outs, en zelfs depressies komen de laatste jaren steeds meer en op steeds jongere leeftijd voor. Kinderen kunnen hierdoor last krijgen van slaapproblemen, faalangst, eetproblemen, onrust en in het uiterste geval zelfs (poging tot) zelfdoding.

Deze druk van buitenaf gaat steeds vaker een rol spelen in het leven van een jong kind. De balans is zoek.

Er zal een evenwicht gevonden moeten worden om kinderen weer tot zichzelf te laten komen. Denken, doen en voelen. Terug naar de basis ‘wie ben ik eigenlijk’ en ‘wat is mijn kracht’. Mijn doel is om kinderen terug te laten gaan naar wie ze werkelijk (horen) te zijn. Even niets MOETEN maar gewoon alleen maar even ZIJN. Verder niks.

Elk kind is even waardevol en mijn doel is om bij te dragen aan een fijnere en onbezorgdere jeugd met minder stress waar ik kan.

Mijn grote kracht ligt in het in balans brengen van kinderen. Mijn ervaring is dat hoogbegaafdheid vaak samen gaat met hooggevoeligheid. Alleen wordt dit vaak niet (h)erkend, omdat verreweg de meeste aandacht bij een hoogbegaafd kind uitgaat naar de cognitieve ontwikkeling. Wat ik doe bij kinderen die dat nodig hebben, is ze in contact brengen met hun gevoel, waardoor denken en voelen weer in evenwicht wordt gebracht en de kinderen meer handvatten krijgen om beter om te gaan met de dagelijkse routine.

De behandeling bestaat in het algemeen uit het geven van een zachte massage aan de voeten en het hoofd. Door de reflexzones in de voeten zacht aan te raken worden verschillende acties in werking gezet. Blokkades worden opgelost, pijnen verminderen of verdwijnen, het slapen wordt verbeterd, trauma’s kunnen een plaats worden gegeven. De kinderen krijgen vaak inzicht in hun angsten, valkuilen en spanningen, en kunnen deze sneller verwerken en loslaten. Het zelfhelend vermogen van het kind treedt in werking.

Het is een zeer laagdrempelige behandeling aangezien deze op school gegeven wordt. De kleding blijft bij de behandeling, op de schoenen na, gewoon aan. Deze zachte manier is voor kinderen een ware weldaad , alsook voor de omgeving waarin het kind zich bevindt. Niet alleen het kind bevrijdt zich maar ook de omgeving wordt aangeraakt door de veranderingen die optreden.

Dit praktijkvoorbeeld geeft een beeld van kleine wonderen:

Af en toe komt er een cadeautje je praktijk inwandelen. Zo ook op een donderdagavond in maart. Zich deels verschuilend achter papa komt een elfjarige jongeman voor een behandeling voor zijn PDD-nos op bezoek. Hij wil hier eigenlijk helemaal niet zijn. Zijn blik strak naar de grond gericht, geeft ie me, na een zetje van zijn vader, een hand en zegt zijn naam. Ik geef hem een heel klein beetje info over wat ik ga doen, vooral niet te veel. Hij hoeft alleen maar op zijn rug te liggen Dan ik ga hem een zachte massage geven aan zijn voeten. Hij doet het netjes, gaat stijfjes gestrekt liggen. Ik geef hem een leesboekje zodat hij wat kan doen intussen, want liggen met ogen dicht is absoluut geen optie.

Hij reageert niet op vragen, kijkt me niet aan, hij ondergaat het hele proces in zichzelf gekeerd. Ik voel zijn lijfje reageren en soms moet hij zuchten en flink gapen. Ik weet dat hij de behandeling aan het verwerken is.

Na zijn voeten houd ik zijn hoofd nog even vast om het wat leger te maken, alles wat te stabiliseren. Hij blijft nog steeds zijn boekje lezen. Zelfs als we klaar zijn blijft hij even liggen want hij moet nog drie bladzijden, heerlijk zo’n reactie. Zodra de laatste letter gelezen is slaat ie het boek dicht en gaat rechtop zitten, kijkt me recht in de ogen aan en zegt: “wat deed jij in mijn hoofd?” Ik was op dat moment buitengewoon gelukkig. Dit zijn namelijk cadeautjes, gewoon een indringende recht-in-mijn-ogen-kijkende blik. Sinds die tijd wil hij elke week, hij vindt het zalig.

De lerares op school had na een behandeling gezegd dat ie ineens huiswerk kon plannen. Zijn ouders merkten de volgende dag dat hij uit school kwam rennen in plaats van dat ze hem moesten gaan halen.

Nu is deze jongeman, na een aantal behandelingen, een echte puber aan het worden. Hij is niet van zijn PDD-nos af maar hij kan er veel beter mee omgaan. Slikt geen medicatie meer. Nog steeds komt hij af en toe in mijn praktijk. Gewoon even resetten noemen we dat. Hij kan weer heerlijk genieten en zijn ouders met hem! Mijn cadeautje...Ik gun het iedereen om weer zo vol zelfvertrouwen de wereld in te gaan!

Miranda Maas

Praktijk Aynoa
06-48616456