Nieuwerwijs

Mijn naam is Femke Dane. Oprichter en eigenaar van Nieuwerwijs. Een organisatie waarbinnen ‘leven in deze tijd’ centraal staat. En dat is best een breed begrip. Leven in deze tijd is niet voor iedereen even gemakkelijk. Zowel kinderen als volwassenen lopen geregeld vast op school, thuis of in de werksituatie. Vaak komt de gevoeligheid van een persoon daarbij kijken. Het is belangrijk te weten hoe je daarmee om kunt gaan. Dan houd je de regie in eigen handen.

Nieuwerwijs biedt onder andere ondersteuning aan scholen, waaronder Linus-Onderwijs. Een school waar kinderen het onderwijs aangeboden krijgen dat past bij de behoeften van een hoogbegaafd kind. Maar dat is niet altijd voldoende. Ook thuis is de nodige begeleiding nodig omdat hoogbegaafd zijn nog zo veel meer met zich mee brengt, waaronder het grote onderdeel hooggevoeligheid. Een prachtige eigenschap die op veel verschillende manieren tot uiting kan komen, maar vergt de juiste begeleiding vanuit de ouders en soms ook tijdelijk van buitenaf. Voor zowel de ouders als het kind zelf.

De begeleiding van nieuwerwijs is tijdelijk en heeft als doel mensen bewust te maken. Door de kennis eigen te maken is de begeleiding niet blijvend en kun je er zelf mee aan de slag. Dat maakt je sterker dan ooit.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen op zijn eigen manier communiceert. Dat hoeft dus niet altijd met woorden. De begeleiding van nieuwerwijs is daarop gebaseerd; welke taal spreekt het kind? Dat is vraag één. Van daaruit gaan we verder kijken.

Je kunt bij Nieuwerwijs terecht voor;

  • Kind begeleiding individueel
  • Ondersteuning voor ouders
  • Schoolondersteuning
  • Volwassenen begeleiding individueel
  • Lezingen
  • Ouderavonden/bijeenkomsten
  • Bijscholing en trainingen

Kijk voor meer informatie op de website https://www.nieuwerwijs.net/

Femke Dane 06-41291957
info@nieuwerwijs.net